Fiberring sikrer VM Tarm stærke kommunikationslinjer

TNI Partner har leveret en komplet it- og telefoniløsning til tankvognsproducenten VM Tarm A/S. Løsningen er understøttet af en stærk fiberforbindelse med dobbelt sikkerhed og en trådløs backupforbindelse.

Hos tankvognsproducenten VM Tarm A/S er der gang i hjulene. Virksomheden fremstiller hvert år omkring 200 tankvogne fra bunden, som sørger for sikker transport af foder, gylle, kemi og mælk for en række kunder verden over. Produktionen af tankvognene er optimeret og hele processen med udvikling, konstruktion og produktion af tankvognene er understøttet af en sikker fiberforbindelse.

I 2015 overvejede VM Tarm, om serverne skulle køre lokalt i virksomheden eller erstattes med en løsning, hvor virksomheden fik et hosted miljø, hvor driften af serverne blev lagt ud af huset. VM Tarm vurderede forskellige løsninger. TNI Partner blev på baggrund af et mangeårigt samarbejde valgt til at løfte opgaven, hvor det også var vigtigt at holde VM Tarm ”flyvende” under implementeringen.

Hos TNI Partner var der ingen tvivl om, at VM Tarm skulle forbindes til en velfungerende fiberring, som er etableret mellem Skjern, Grindsted, Ikast, Ringkøbing og tilbage til TNI Partner i Skjern. Fiberkablet giver åbne kommunikationslinjer på en dobbeltsikret forbindelse, der er garderet mod nedbrud med en 1GB trådløs forbindelse.

Med løsningen garanterer TNI Partner en oppetid på 99,98%. I praksis betyder det, at VM Tarm konstant er i fuld it-drift med alt fra lagerrobotter, over ERP-systemer og til 3D-tegneprogrammer i konstruktionsafdelingen. Alle it-funktioner hos VM Tarm er koblet på systemet, også fra bygning til bygning på det 46.600 kvadratmeter store produktionsareal.

– Vi er ret godt dækket ind på it-fronten. Vi er afhængige af, at vores it-systemer fungerer optimalt hele tiden. Vi opererer i et konkurrencepræget marked, hvor velfungerende it-systemer med masser af oppetid, kapacitet og hurtige svartider er et must. Vores virksomhed går i stå, hvis netforbindelsen bliver afbrudt, men det er vi heldigvis sikret mod med en trådløs forbindelse, fortæller it-ansvarlig Marius Thomsen hos VM Tarm A/S.

Udover løsningen med fiberring har TNI Partner leveret en integreret og optimeret telefoniløsning til VM Tarm. Telefonien er udliciteret til TNI Partner, der sørger for levere mobiler, styre abonnementer, skifte SIM-kort, trimme telefonregninger mv. Der er skabt trådløse telefonlinjer på fabrikken, bordapparater og IP-bylinjer, der alt sammen sikrer den interne og eksterne kommunikation hos VM Tarm.

;